Dag Kimani- Door Jola Mulder Fotografie

 Dag Kimani- door Jola Mulder Fotografie

Jola Mulder Fotografie-

Een bijzondere fotoshoot zou dit worden…Ingrid wou graag een fotoshoot met hun Ridgeback Kimani, en wel zo snel mogelijk omdat Kimani niet meer lang te leven had. Er was namelijk lymfeklierkanker ontdekt bij haar. Vreselijk, je beste maatje die gewoon niet beter gaat worden…

Kimani was moet ik nu zeggen, het zusje van onze oudste Ridgeback Cézai van 8 jaar. Als puppie vonden wij haar al de mooiste in het nest met haar toen zo zwarte masker.
Door de jaren heen is er altijd wel contact gebleven met heel veel Ridgeback eigenaren van dat nest. Af en toe een gezamenlijke wandeling, een eigen groep op Facebook. Heel erg leuk.
Ingrid  was met haar gezin al eens geweest voor een fotshoot, en het was voor haar wel duidelijk dat ik ook deze moest vastleggen. De laatste foto’s samen met Kimani, waar ze gewoon nog goed te pas is en niet al te veel last heeft van haar ziekte.

Het was een fotoshoot met een lach en een traan.Ik vond het moeilijk droog houden af en toe. Als eigenaar van twee  Ridgebacks weet ik hoe bijzonder ze zijn. Maar voor elke hondeneigenaar zijn dit soort dingen erg zwaar. Ze horen erbij, maar als het eenmaal zo ver is, is het alsof je afscheid neemt van een gezinslid.

De jongens waren gewoon jongens, zoals jongens zijn ;.) en Kimani had het naar haar zin en genoot van de wandeling en van haar mensen.
Ongeveer een week later ging ze heel hard achteruit en hebben ze haar in laten slapen. Wat hebben ze nog een mooie herinnering gemaakt zo samen met haar op de hei, en wat fijn dat ik dit heb mogen vastleggen! 

Kani Akilah Binti Azuma Kimani
21-10-2009 * 08-09-2017

Ingmar en Ingrid:
Once in a lifetime dog, best friend and mom to our D-litter. Till we meet againJola Mulder Fotografie-0452Jola Mulder Fotografie-0006Jola Mulder Fotografie-0402Jola Mulder Fotografie-0327Jola Mulder Fotografie-9156Jola Mulder Fotografie-0415Jola Mulder Fotografie-0454Jola Mulder Fotografie-0458Jola Mulder Fotografie-0281Jola Mulder Fotografie-0233Jola Mulder Fotografie-0084Jola Mulder Fotografie--4Jola Mulder Fotografie-Jola Mulder Fotografie-0482
Jola Mulder Fotografie-0058

^ Klik op een foto hierboven voor meer soortgelijke reportages ^